/ iStock/Getty Images
Новак Джокович и Рафаел Надал могат да се изправят един срещу друг онлайн, след като отмененият Мастърс в Мадрид обяви, че ще проведе виртуална надпревара по-късно този месец.

COVID-19 взе сет срещу тениса, кортът опустява до 7 юни

Професионалните играчи ще участват във видеоиграта от Световния тенис тур, за да съберат средства за страдащите финансово в спорта и хората, пострадали от коронавируса. Ла Лига също организира турнир по футбол на ФИФА миналия месец, който събра над милион евро и бе спечен от играча на Реал Мадрид Марко Асенсио, след като всеки клуб избра свой футболист, който да ги представя в онлайн надпреварата.

Организаторите на турнира в Мадрид заявиха, че ще проведат онлайн състезание в рамките на четири дни, от 27-30 април, и „организацията скоро ще обяви списъка с участниците“.

Всеки победител при мъжете и жените ще реши колко от спечелената сума от 150 000 евро да дари за „тенисистите, които в момента изпитват финансови трудности“. Допълнителни 50 000 евро „ще отидат за ограничението на социалния ефект на пандемията от COVID-19“. Ще има по 16 играчи на сингъл и в мъжкия, и в женския жребии, разделени на четири групи.

Велик тенисист, велик човек: Федерер, който подаде ръка на цяла Швейцария

Серия от „демонстративни мачове“ също ще се проведат между тенисистите за събирането на допълнително средства. „Организирахме турнир за професионалните тенисисти, който наподобява максимално Мастърса в Мадрид, без те да напускат домовете си.

И нашата цел е не просто да забавляваме хората - искаме да изиграем своята роля в този период, който е толкова труден за всички ни“, заяви турнирният директор Фелисиано Лопес
БГНЕС