/ БТА
Тайландската полиция арестува жена, заподозряна в убийството на 13 души, като е използвала таблетки, покрити с цианид, предаде Ройтерс.

Тридесет и шест годишната Сарарат Рангсиутапорн бе обвинена засега в предумишлено убийство на един човек, докато по другите смъртни случаи все още тече разследване, каза полицията. Заподозряната отрече да е извършила престъплението. 
 
Семействата на другите жертви, които имали връзка със Сарарат, също се свързаха с властите, тъй като предполагат, че смъртните случаи на техните близки са подозрителни, съобщи местна медия.

Сарарат е била арестувана в сряда. "Имаме доказателство, което ни кара да вярваме, че тя е използвала цианид", каза полицаят Анек Тхаосупарп и допълни, че тя вероятно е имала достъп до субстанцията чрез магазин, на който управител била сестра й. 

Полицията заяви, че починалите са били познати на Сарарат и мотивите ѝ са били финансови, съобщи медията "Тай Пи Би Ес". Тя допълни, че има една жена, която е оцеляла след опита за отравяне от Сарарат. Тази жена сега се разпитва от полицията.
Анелия Пенкова/БТА