Андрий Корзинкин, разработчик, работил по “Metro Exodus“ в 4A Games, е загинал по време на "бойна мисия" срещу руски войници в Украйна.

Съобщението дойде от геймплей дизайнера Леонид Степанов, който е работил с Корзинкин, в Twitter. "Андрий "Низрок" Корзинкин (@korzinkin_3d) загина при изпълнение на бойна мисия в борбата за независимост, суверенитет и териториална цялост на Украйна", заяви Степанов. "Талантлив аниматор, невероятен човек и истински герой. Почивай в мир, приятелю. На всички ни липсваш."

Корзинкин посочваше Кори Барлог като вдъхновение, защото известният режисьор на игри и писател също е започнал да се занимава с анимация. В резултат на това той се е стремял постоянно да подобрява и разнообразява уменията си, за да "създаде проекта на мечтите си".
 

„Metro Exodus“ e част от поредица видео игри създадени по бестселъра на Дмитрий Глуховски “Metro 2033” и неговите продължения.

Дмитрий Глуховски е известен на българските читатели, като книгите му са сред най-четените от любителите на дистопичната фантастика в България. Романът разказва за Москва след ядрена експлозия и за него той получава литературната награда ЕВРОКОН 2007.
Освен видео игрите, по поредицата се снима и холивудска продукция.

Глуховски е също и журналист, радио и телевизионен водещ, работил за медии като „Дойче Веле“, „Евронюз“ и „Russia Today“, и е член на Кремълския пул.
Част от дейността му е била като военен кореспондент в Абхазия и в Израел в град Кириат-Шмон, върху който се стоварват 80% от ударите на „Хизбула“. Там колегите му го подозират за шпионин, тъй като той владее, освен родния си руски език, и английски, френски, немски, иврит и испански език. Част от митологията за него са подозренията на колегите му от „Евронюз”, че е шпионин, защото просто „не може млад човек на 23 години да знае пет езика и да не работи в разузнаването”.

БГНЕС припомня, че Дмитрий Глуховски беше обявен за национално издирване в Русия през лятото. В една от последните си публикации Глуховски пише за войната в Украйна: "Това е хищническа братоубийствена война, отприщена от луд тиранин. Прости ни, Украйна!

 
БГНЕС