Юлия Тимошенко - министър-председател на Украйна от 24 януари до 8 септември 2005 и за втори път от 18 декември 2007 до 4 март 2010 г. Лидер е на партията Всеукраинско обединение „Отечество“ и Блок „Юлия Тимошенко“. Преди да стане първата жена министър-председател на Украйна, Тимошенко е един от ключовите лидери на Оранжевата революция. Снимка: БГНЕС
Юлия Тимошенко - министър-председател на Украйна от 24 януари до 8 септември 2005 и за втори път от 18 декември 2007 до 4 март 2010 г. Лидер е на партията Всеукраинско обединение „Отечество“ и Блок „Юлия Тимошенко“. Преди да стане първата жена министър-председател на Украйна, Тимошенко е един от ключовите лидери на Оранжевата революция. Снимка: БГНЕС / БГНЕС
Състоянието на заразената с коронавирус бивша украинска премиерка и лидер на партия "Отечество" Юлия Тимошенко е тежко. Това съобщи днес говорителката на депутатката от Върховната рада Марина Сорока, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Температурата на 59-годишната Тимошенко е към 39 градуса, тя се бори, изтъкна говорителката, като отказа да уточни дали тя е настанена в болница.

Юлия Тимошенко беше министър-председател на Украйна преди поражението й на президентските избори през 2010 година, спечелени от подкрепяния от Русия Виктор Янукович. Тя е първият високопоставен украински политик, заразен с COVID-19.

Според украински медии заразени са също дъщеря й Евгения и нейният съпруг Артур Чечьоткин. Не е известно къде и кога се е заразила тя.

По данни на здравното министерство в Украйна през последното денонощие са регистрирани 1987 нови случая на коронавирус. От началото на пандемията потвърдените случаи са общо 104 735, а починалите са 2271.
БТА