/ БГНЕС
Израел и палестинската групировка "Хамас" се споразумяха за примирие с посредничеството на Египет. Това съобщи за Ройтерс високопоставен палестински представител. Според представителя, пожелал анонимност, примирието влиза в сила в 22,00 ч. местно време (20 ч. по Гринуич). Телевизията на "Хамас" потвърди, че има сключено примирие сред разменените ракетни атаки и въздушни удари днес.

По-рано днес израелската авиация порази сграда с офиса на един от лидерите на "Хамас" Исмаил Хания, съобщиха от армията на Израел, предаде ДПА.  Няма съобщения за пострадали хора, но се смята, че сградата е напълно разрушена. Унищожени са други две сгради на "Хамас", казаха израелските военни.

Ракетно нападение срещу Израел от Ивицата Газа, има ранени (ВИДЕО)

Радиостанцията на "Хамас" потвърди, че офисът на Хания е разрушен, допълни Асошиейтед прес. Въздушният удар е бил нанесен след два предупредителни изстрела по 5-етежната сграда - обичайна тактика на Израел, за да накара хората да се евакуират.
 
Израелските въздушни удари из Ивицата Газа бяха в отговор на ракетна атака на "Хамас" призори днес, която порази жилищна сграда и рани седем човека в централен район на Израел. Израелският военен говорител Ронен Манелис обяви, че израелската операция "се очаква да продължи през следващите часове".

Бенямин Нетаняху съкращава посещението си в САЩ

От сутринта Хания се укрива, опасявайки се от отмъщение, посочи АП. В негово писмено изявление се казва, че палестинският народ "няма да се предаде" и че неговите въоръжени сили "ще възпрат врага, ако той прекоси червените линии".
 
В отговор на израелската операция от Газа тази вечер бяха изстреляни най-малко десет ракети към южния израелски град Сдерот. Из района бяха задействани сирените за въздушна тревога. Няма данни за пострадали хора.
БТА