След 15 г. затвор кубински шпионин се прибра у дома и завари жена си бременна
След 15 г. затвор кубински шпионин се прибра у дома и завари жена си бременна / БГНЕС

Херардо Ернандес - един от тримата кубинци, осъдени за шпионаж и освободени миналата седмица от Съединените щати - ще стане баща след няколко дни, пише френският в. "Фигаро".

Когато се върна у дома в Куба, Ернандес завари съпругата си бременна в деветия месец, макар че не я е виждал от 15 години. И така, когато кубинските зрители, залепени пред телевизорите да гледат на живо връщането на затворниците, забелязали издутия корем на съпругата му, започнали да си мислят разни работи.

Много слухове плъзнаха за това кой е бащата на детето, но според американската телевизия Си Ен Ен, то е на самия Ернандес. Това е красив разказ в разказа, в който се смесват любов и дипломация и който свидетелства за неотдавнашното размразяване на отношенията между Куба и САЩ.

Си Ен Ен обяснява, че по време на преговорите между двете страни, които приключиха със зрелищно сближаване, е било сключено и още едно споразумение. Според кубински правителствени източници, в Куба е била изпратена сперма от Ернандес, за да може съпругата му Адриана Перес да бъде изкуствено осеменена. В замяна на пратката със спермата, САЩ получили по-добри условия за излежаващия от пет години присъда Алън Грос, който също бе освободен миналата седмица.

Сега Ернандес е при съпругата си и чакат до две седмици да се появи малката Хема.

Източник: БТА