България Македония знамена
България Македония знамена / БГНЕС
Председателят на македонската част от смесената комисия по историческите и образователните въпроси проф. Драги Георгиев открито заяви, че няма нищо против да има замразяване на работата на комисията, предаде БГНЕС.

Според него по този начин щяло да се стигне до "отпускане на политическата атмосфера между двете държави".

"Ако в този момент историческата комисия създава проблем по пътя, по който са тръгнали двете правителства, с цел отпускане на политическата атмосфера, аз бих бил съгласен работата на комисията да замръзне за година -две, защото отново имаме усещането, че тази комисия създава проблеми чрез нашите публични сблъсъци. Ако наистина има желание за постигането на някакъв напредък между Македония и България на всички нива, това решение не би било толкова страшно, защото ние в продължение на 70 години сме в исторически конфликт с България. Замразяването на работата на тази комисия за 1-2 години нищо няма да означава и в същото време може да позволи нещата да тръгнат напред по други неща", каза Георгиев пред телевизия "Телма".

Той също така подчерта, че в България има македонци.

"В България има македонци и този факт никой не може да го отрича. Аз лично имам приятели, които са македонци и те живеят в България", заяви Георгиев.

 
БГНЕС