Джамал Хашоги
Джамал Хашоги / БГНЕС
Салах Хашоги, синът на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги, е напуснал Саудитска Арабия заедно със семейството си, след като е била отменена забраната да излизат от страната, съобщи правозащитната организация Хюман райтс уоч, цитирана от Франс прес.

Саудитска Арабия обяви: Убийството на Хашоги е било планирано
 
 
"Салах и семейството му са в самолет на път за Вашингтон", заяви директорката на организацията за Близкия изток Сара Леа Уитсън. Тя посочи, че Салах и семейството му са заминали, след като е била отменена забрана да напускат Саудитска Арабия.
 
Саудитският журналист и опозиционер Джамал Хашоги, сътрудник на в. "Вашингтон пост", живеещ в изгнание в САЩ, беше убит на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, където отишъл за документи за сключване на брак с годеницата си туркиня.

Открили части от тялото на Хашоги в кладенец?

Саудитските власти отначало отрекоха журналистът да е мъртъв, а впоследствие под международен натиск излязоха с няколко поредни версии, в крайна сметка заявиха в четвъртък, че заподозрените в убийството са действали предумишлено.
 
Във вторник принцът престолонаследник Мохамед бин Салман и саудитският крал Салман приеха Салах и един от братята на Джамал Хашоги в кралския дворец в Рияд и им поднесоха съболезнования.
БТА