/ ThinkStock/Getty Images
Синът на бившия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, който живее в Аржентина от 1994 г., се представи за жертва на съдебно преследване, след като бе обвинен в пране на пари, също като майка си.

Вдовицата и синът на наркобарона легенда Ескобар обвинени за пране на пари

"Аз съм шокиран и ужасен, защото смятам, че законът не се спазва", заяви в неделя пред в. "Ла насион" Хуан Сантос Марокин, както е новата идентичност на сина на Пабло Ескобар Гавирия.
 

Преди месец 41-годишният Марокин и майка му Мария Исабел Сантос Кабайеро (с предишно име Виктория Хенао Валехос) бяха обвинени в пране на пари от трафик на наркотици от Нестор Барал - федерален съдия в Морон, предградие в провинция Буенос Айрес. "Тази ситуация - каза той, наричам тормоз, съдебен и медиен, с нашите лични данни като единствени доказателства".

25 години след смъртта на Ескобар: конфискуват имущество на вдовицата му

Вдовицата и синът на Пабло Ескобар бяха заподозрени от аржентинското правосъдие, след като американската агенция за борба с наркотиците ДЕА съобщи през септември 2016 г., че има връзка с колумбийска престъпна организация. Според обвинението синът на Пабло Ескобар е получил комисиона за посредничество при сделки с недвижими имоти, когато колумбийския наркотрафикант Хосе Педрахита Себайос купува имот в Пилар, в района на Буенос Айрес.

Историята на наркобарона легенда: Синът на Пабло Ескобар разказва за баща си (ВИДЕО)

Пабло Ескобар организира и води наркокартела "Меделин". Той е и един от най-богатите хора в света, според сп. "Форбс". Застрелян е през 1993 г. при полицейска операция.
БГНЕС