/ Guliver/Getty Images
Високопоставеният представител на Северна Корея Ким Йон-чхол ще предаде писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун на американския президент Доналд Тръмп при посещението си във Вашингтон тази седмица, съобщи агенция Йонхап, позовавайки се на репортер на Си Ен Ен.

Очаква се Ким Йон-чхол да пристигне в американската столица по-късно днес с полет от Пекин.

Обсъждат втора среща между Тръмп и Ким Чен-ун

Никоя от страните не обяви или потвърди визитата, но според някои информации севернокорейският преговарящ ще се срещне с държавния секретар Майк Помпейо, за да договори детайлите по втора среща между Тръмп и Ким Чен-ун, посветена на отказа на Пхенян от ядрената му програма.

Американският президент получил "изключително писмо" от Ким

"Източник, запознат с американско-севернокорейските преговори по денуклеаризацията ми каза, че топ преговарящият на Пхенян и бивш шеф на разузнаването Ким Йон-чхол ще носи писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун до президента Тръмп, когато пристигне във Вашингтон в четвъртък", написа Уил Рипли, международен кореспондент на Си Ен Ен, в туит.

Двамата лидери размениха поредица писма миналата година, по време на подготовката на срещата им в Сингапур през юни.

Пет малко известни факта за лидера на Северна Корея

Евентуална втора среща между тях вероятно ще се проведе във виетнамската столица Ханой, посочи американският конгресмен от Републиканската партия Майкъл Маккаул.
Виетнам се обсъжда като възможно място за срещата наред с Тайланд.
БТА