Севернокорейският лидер Ким Чен-ун получи бронежилетки и дронове като прощални подаръци, докато приключваше пътуването си до Русия, предаде CNN.

Севернокорейският лидер бе на шестдневно посещение, при което той проведе разговори с руския си колега Владимир Путин за възможността Северна Корея да предостави на Русия оръжия, за да подпомогне войната в Украйна.

Путин е приел поканата на Ким Чен-ун да отиде в Северна Корея

Ким, който традиционно пътува изключително рядко в чужбина и беше посрещнат пищно, прекарвайки голяма част от пътуването си в посещения на военни обекти

На сбогуване губернаторът на далекоизточния руски регион Приморие му подари бронежилетка и комплект дронове, допълва ТАСС.

„Това е бронежилетка със защитни зони за гърдите, раменете, гърлото и слабините и е много по-лека от известните си аналози“, допълва държавната информационна агенция.

Ким Чен-ун пътува със стил: Бронираният му влак тъне в лукс и има личен готвач


На Ким Чен-ун бяха подарени и пет безпилотни летателни апарата камикадзе, произведени в същия регион, както и разузнавателен дрон от авиационен тип Гераниум-25, допълва ТАСС. Допълнителен подарък беше комплект специално облекло, което не се вижда от термовизионни камери.

Ден по-рано върховният водач получи от военния министър на Русия Сергей Шойгу типична руска шапка с ушанки.