/ Gulliver/Getty Images
Ръководството на американското подразделение на китайската социална мрежа TikTok е готово да продължи да поддържа работата на приложението на територията на САЩ, заяви в Twitter генералният мениджър на американския сегмент Ванеса Папас.

Доналд Тръмп има намерение да забрани TikTok в САЩ

„Никъде не смятаме да ходим“, каза тя в обръщение към милионите американци, които ежедневно ползват приложението като подчерта, че чувстват тяхната подкрепа и им благодарят.

Компанията, за която в САЩ работят 1.5 милиона души планира в близките три години да открие още 10 хиляди работни места. В съобщението се подчертава, че ръководството на TikTok се стреми да осигури максимална безопасност на своите потребители.

Тръмп подписа законодателство и указ за търсене на отговорност от Китай за действията му в Хонконг

В събота Reuters съобщи, че китайската компания ByteDance възнамерява да се откаже от своите дялове в американското подразделение на TikTok, за да избегне блокиране на приложението на територията на САЩ и уточнява, че те ще бъдат придобити от Microsoft, която след сключването на сделката ще отговаря за защитата на данните на американските потребители на мрежата.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че планира за забрани TikTok на територията на страната. По-рано Bloomberg съобщи, позовавайки се на източници, че американският лидер ще принуди ByteDance да се откаже от участието си в TikTok, за да не може да контролира работата на приложението в страната.

Притесненията на администрацията на САЩ относно социалната мрежа произтичат от предположенията, че нейното ръководство се занимава с пропаганда и предава данни на потребителите на китайските власти.
БГНЕС