Русия е нанесла удари по време на около 20 руски полета в Сирия и е поразила цели, свързани с групировката „Ислямска държава”, обяви руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

Днес руските въздушно-космически сили нанесоха точни удари по 8 обекта на терористичната група ИД на територията на Сирия. Бяха изпълнени около 20 полета на руски самолети, каза говорителят на министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Русия започна ударите в Сирия

В резултат на ударите са били поразени складове с боеприпаси, въоръжение, горивни материали, военна техника, поясни говорителят. Команден пункт на „Ислямска държава”, намиращ се в планинска местност, също беше напълно унищожен, каза той.

Всички удари са били нанесени след въздушно-разузнавателни мисии и уточняване на данни, получени от щаба на сирийската армия, поясни говорителят. Обекти на гражданската инфраструктура и околни райони не са били поразени при ударите, добави Конашенков.

Министерството на отбраната на Русия разпространи видеокадри от ударите по унищожения команден център на „Ислямска държава” в планинската местност.

До атаките по позиции на „Ислямска държава” до град Хомс се стигна след като часове по-рано горната камара на руския парламент единодушно разреши на президента Владимир Путин да използва въоръжените сили на Русия зад граница. Действията идват в отговор на молба за военна помощ на сирийския президент Башар Асад.

 

Източник: БТА