/ БТА
Русия е атакувала Украйна със 136 щурмови дрона и 3 ракети тази нощ, казаха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс.
Данните са към 4:40 тази сутрин (и българско време). В резултат на руска атака с дрон промишлена инфраструктура в западната Тернополска област е била обхваната от пожар.

Унищожени от украинската противовъздушна отбрана са 51 от дроновете, се уточнява в изявлението на украинските военни в приложението "Телеграм". Двадесет безпилотни летателни апарата все още са в небето на Украйна. Според информацията дроновете, които не са засечени, "най-вероятно са прехванати".

По-голямата част от Украйна е била под въздушна тревога тази нощ, като в столицата Киев тя е била обявена още в 17:30 ч. вчера, съгласно изявленията на армията, която посочва, че руските атаки с дронове са били на вълни, по различни направления.

Унищожените 51 дрона са били прехванати над 14 украински области, включително и над Киев. Началникът на Киевската военна администрация Сергий Попко заяви, че не са регистрирани пострадали и щети, но опасността от руски нападения е постоянна.
Не е известно какво се е случило с три ракети..

Четиридесет и шестима пожарникари с дванайсет единици специализирана техника са участвали в потушаването на "големия пожар" в Тернополска област. За момента няма подробности какво точно се е запалило.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Иво Тасев/БТА