Русия разкритикува новите американски санкции срещу нея и Сирия
Русия разкритикува новите американски санкции срещу нея и Сирия / БГНЕС, архив

Русия разкритикува днес новите американски санкции срещу нея и Сирия, предаде АФП. САЩ са "загубили напълно чувство за реалност", заяви руското министерство на външните работи в изявление, публикувано във връзка с разширяването на наказателните мерки.

Обвиненията към САЩ са, че се опитват да накажат Русия "за подкрепата й за сирийското правителство в борбата му срещу тероризма, който заплашва не само тази страна, но и целия свят".

САЩ: Дипломатическите контакти с Русия продължават

"Това разширяване на американските санкции срещу Русия... на фона на кървавите атаки в Анкара и Берлин, които би трябвало да обединят разумните хора в тяхната съпротива срещу тероризма, свидетелства за пълна загуба на чувство за реалност от страна на Вашингтон", се подчертава в комюникето.

Вчера Съединените щати обявиха, че налагат санкции на шестима сирийски министри, включително този на финансите Маамун Хамдан, както и на служители на руската Темпбанк заради предполагаемата им роля в насилието, извършено от режима в Сирия на президента Башар ал Асад.

Асад: Тръмп може да стане естествен съюзник на Сирия, ако се бори против тероризма

Руското министерство на външните работи обвини САЩ, че имат толкова силно желание да свалят Асад от власт, че са готови да помагат на всякакви групировки в Сирия, включително джихадистката Джебхат Фатах аш Шам. "Ние обаче няма да отстъпим след тези санкции", подчерта то и увери, че обхванатите от санкциите руски компании продължават да "функционират нормално".

Източник: БТА