/ Thinkstock/Getty Images
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обяви днес, че е отменил срещата си с американския заместник-държавен секретар Томас Шанън, насрочена за тази седмица, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Американският Сенат одобри нови санкции срещу Русия (ВИДЕО)

В изявлението на Рябков, поместено на уебсайта на руското външно министерство, се казва, че вчерашното решение на Съединените щати за налагане но нови санкции срещу физически и юридически лица от Русия е "продължение на тенденцията, наложена от администрацията на Барак Обама с цел разрушаване на отношенията между нашите страни".

Путин: Новите санкции на САЩ няма да притиснат Русия до стената
 
Действията на САЩ "рязко девалвират" заявките на Вашингтон, че желае подобряване на отношенията с Москва, се казва още в текста.  В понеделник Рябков съобщи, че той и Шанън ще се срещнат на 23 юни в Санкт Петербург, за да обсъдят "проблемите в двустранните връзки".

Германия и Австрия с остри критики към САЩ за антируските санкции

Вчера министерството на финансите на САЩ съобщи, че включва в своя "черен списък" 38 физически и юридически лица заради намесата им в Украйна. Държавният департамент изрази съжаление, че Русия е отменила срещата, предаде Ройтерс. Оставаме отворени за бъдещи дискусии с цел преодоляване на разногласията между двете страни, се казва в изявление на американското външнополитическо ведомство, цитирано от Ройтерс.
 
БТА