/ БГНЕС, архив
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази убеждение, че Москва и Анкара са успели да преодолеят всички проблеми и да предотвратят провокационни действия във връзка с инцидента с руския самолет Су-24, предаде ТАСС. Ердоган каза това на пресконференция след края на преговорите с руския президент Владимир Путин.
 
Връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове

Търговският оборот между Русия и Турция може да достигне 100 млрд. долара, в случай че Москва премахне икономическите ограничения по отношение на Анкара, заяви Ердоган.
 
Ние очакваме, че Русия напълно ще премахне икономическите ограничения, които действат по отношение на нашата страна. Тогава има вероятност да достигнем търговски оборот в размер на 100 млрд. долара, посочи турският президент. Той призова Русия да преразгледа решението си за въвеждане на визи за турски граждани.
 
Противопожарен хеликоптер се е разбил в Истанбул, 7 души загинаха (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ердоган изрази съболезнования на семействата на загиналите руски граждани в катастрофата на хеликоптер днес в Истанбул.
 
Информационните агенции на Русия и Турция - ТАСС и Анадолската агенция са сключили споразумение за сътрудничество, съобщи ТАСС. Документът бе подписан след разговорите на президентите на двете страни. Споразумението се отнася до сътрудничество в сферата на обмен на текстова информация, снимки и обмяна на опит.
БТА