/ Gulliver/Getty Images
Бизнесменът си припомни дните на секс, наркотици и рокендрол, получавайки отличието
Предприемачът милиардер Ричард Брансън си припомни времето на секс, наркотици и рокендрол, добавяйки звезда на Холивудската алея на славата към отличията си, предаде Ройтерс.
 

Gulliver/Getty Images


Ричард Брансън инвестира в свръхскоростна технология (ВИДЕО)

68-годишният бизнесмен бунтар, който е силата зад начинанията на "Върджин груп" в авиокомпании, музикални магазини и космически пътувания, откри звездата си с помощта на певците Ланс Бас и Бен Харпър, двама от множеството музиканти на "Върджин рекърдс". "Да се управлява звукозаписна компания може да е голяма забава и, да, това включваше секс, наркотици и рокендрол", каза Брансън.
 

Ричард Брансън получи своя звезда на Холивудската алея на славата
Gulliver/Getty Images


Бизнесменът, посветен в рицарско звание от британската кралица Елизабет Втора през 2009 г., развесели множеството почитатели, събрали се за церемонията в Холивуд, с разкази как извел Джанет Джексън на разходка с балон с горещ въздух, за да я съблазни да се присъедини към "Върджин", как приютил британския певец Бой Джордж, докато той се опитвал да се отърве от зависимостта си към хероина и как се срещнал гол с китариста на "Ролинг стоунс" Кийт Ричардс.

Милиардерът Ричард Брансън тренира за космически турист

Брансън разказа, че особено много се зарадвал да привлече "Ролинг стоунс" към "Върджин рекърдс" през 1992 г. "Казаха ми, че онази нощ сме направили парти, което никой от нас не може да си спомни", подхвърли Брансън.
 
Предприемачът основава "Върджин рекърдс" през 1972 г., избирайки името като признание за липсата си на опит в бизнеса. Компанията се развива, привличайки някои от най-големите имена в музикалния бранш като "Спайс гърлс", "Секс пистълс" и Рой Орбисън, преди да бъде продадена през 1992 г., за да се финансира авиокомпанията на Брансън "Върджин Атлантик".
БТА