Руски футболен национал бе рекетиран за интимно видео
Руски футболен национал бе рекетиран за интимно видео / IStock
Руският национален нападател от Зенит Артьом Дзюба е бил изнудван за милиони долари, за да не бъде пуснато в социалните мрежи негово интимно видео, съобщи „Фонтанка“. Шантажистката е позната както на футболиста, така и на полицията.

Става дума за 5 милиона долара, за да не бъде публикувано видео как Дзюба се самозадоволява. Играчът не е платил не само заради високата сума, но и защото не вярвал, че ще пуснат клипа в мрежата.

Брад Пит на съд за „изнудване“

Преценката му се оказала погрешна и видеото предизвика голям скандал в Русия. Затова и Дзюба не бе привикан в националния.

Нещата стигнаха и до академиците, които отказаха да включат в руския речник новопоявилия се глагол в негова чест „дзюбить“, синоним на "онанирам".

Видеото, което скандализира Русия, играчът държал в своя мобилен телефон. Дзюба обаче записал разговора с рекетьора, след което неофициално чрез губернатора на Тулска област Алексей Дюмин, записът бил предаден на Федералната служба за безопасност (ФСБ). Дюмин е доверен човек на президента Путин, тъй като е бил част от охраната му.

Записът е достатъчен за възбуждане на углавно дело за изнудване в особено крупни размери. Засега не е ясно дали това ще стане, тъй като Дзюба се опасява от нов скандал покрай евентуалния процес.

Превод и редакция: DarikNews