Рей Лиота
Рей Лиота / Getty Images
Актьорът Рей Лиота ще бъде почетен посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл", позовавайки се на Холивудската търговска камара.
   
Звездата на Лиота ще бъде 2749-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването й с водеща Лупита Санчес Корнехо ще присъстват Елизабет Банкс и Тарън Еджъртън

От името на покойния си баща звездата ще приеме дъщеря му, актрисата Карсън Лиота. 

Церемонията ще се състои на 24 февруари. На същата дата на екран излиза "Кокаиновата мечка" - един от последните филми с участието на актьора, режисиран от Елизабет Банкс.

"Кончината на Рей Лиота беше опустошителна за света на шоубизнеса. Героите, които той изобразяваше, завинаги ще останат в историята на холивудското кино", каза продуцентката на церемонията Ана Мартинес.

Лиота се е снимал в над 60 филма, превъплъщавайки се в  разнообразни и предизвикателни персонажи както в комедийни, така и в драматични продукции. 

Ролята, която прави Рей Лиота известен и затвърждава статута му пред критиците и феновете, е на мафиота Хенри Хил в номинирания за "Оскар" филм "Добри момчета" на Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро и Джо Пеши. 

Рей Лиота е познат и с ролите си във филми като "Копланд", "Ханибал", "Фатални жени", "Брачна история", "Светци на мафията", "Корина, Корина" и други. Освен в киното, актьорът има изяви в телевизията и в театъра.
 
Елена Христова/БТА