Ню Йорк
Ню Йорк / БГНЕС
Заподозреният за взрива в Манхатън е бил под влиянието на „Ислямска държава“ и други терористични групировки. Това заяви губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от Ройтерс и ТАСС.
 
В ефира на телевизия Си Ен Ен Куомо отговори утвърдително на въпрос дали Акайед Уллах е извършил терористичния акт под влиянието на такива групировки. 27-годишният Уллах „е бил недоволен по някаква причина - заради житейска ситуация или международни събития“.

Атентатор взриви самоделна бомба на автобусна гара в Манхатън (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ню Йорк
БГНЕС

Заподозреният, който е родом от Бангладеш, дошъл в САЩ преди седем години. От 2012 до 2015 г. той имал разрешително за управление на такси и лимузина, което обаче изтекло.
 
Заподозреният за днешния взрив в Ню Йорк не е имал криминално досие в родния Бангладеш и е посетил за последно страната през септември. Това съобщи началникът на бангладешката полиция, цитиран от Ройтерс.
 
Генерален инспектор Шахидул Хоке каза пред агенцията, че информацията се основава на паспортния номер на Акайед Уллах. Уллах е родом от Югоизточен Бангладеш и за последно е бил в страната на 8 септември.
 
По-рано нюйоркската полиция назова заподозрения със същото име, но заяви, че той е 27-годишен узбекистанец.

Ню Йорк
БГНЕС

Мъжът, с прикрепена към тялото самоделна бомба, предизвика експлозия в подлез към метрото в Манхатън, близо до емблематичния Таймс скуеър, в час пик. Трима души, включително един полицай, бяха леко ранени.
 
Нападателят също пострада, като е с изгаряния и разкъсвания. Сега той е в болница под полицейски надзор.
 
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че инцидентът е бил опит за терористична атака.
 
Движението на обществения транспорт в района на експлозията вече е възстановено.

Ню Йорк
БГНЕС

БТА