/ БГНЕС
В лично послание до президента на САЩ Доналд Тръмп, дал положителна проба за коронавируса, руският му колега Владимир Путин изрази убеденост, че "жизнената енергия" на американския лидер ще му помогне да победи опасния патоген, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Убеден съм, че присъщата ви жизнена енергия, бодрост на духа и оптимизъм ще ви помогнат да се справите с опасния вирус", подчертава Путин в телеграма до Тръмп, чието съдържание бе публикувано от Кремъл.

Доналд и Мелания Тръмп са с коронавирус (ВИДЕО)

Минути преди това прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че Русия желае "на президента Тръмп възможно най-бързо оздравяване".
Песков каза още, че Путин обмисля дали да се ваксинира срещу новия коронавирус. "Когато го направи, ще съобщим", добави той.

Русия твърди, че е разработила ефикасна ваксина, наречена "Спутник-V", припомня Франс прес.

Агенцията отбелязва, че новината е била посрещната скептично по света, по-специално защото ваксината още не е стигнала последната фаза от изпитанията.
 


Путин обяви, че една от дъщерите му се е ваксинирала, след което мнозина руски държавни служители съобщиха, че също са минали през тази процедура. Заключителните изпитания върху десетки хиляди души още не са приключили, но Русия реши да пусне препарата в експлоатация за професионални медици на доброволна основа.

Броят на заразените нараства в Русия, както и в много европейски държави, отбелязва Франс прес.
БТА