Австралия полиция
Австралия полиция / iStock/Getty Images
Контролно-пропускателните пунктове и полицейските патрули за следене на спазването на карантинните ограничения в Австралия заради коронавируса доведоха до изземването на наркотици за стотици хиляди долари, предаде ДПА.

Днес полицията в щата Куинсланд съобщи, че властите са иззели марихуана за около 450 000 австралийски долара (285 000 щатски долара) на едно такова КПП.  Незаконната субстанция е била укрита в автомобил, опитал да влезе в щата Нов Южен Уелс.

В Австралия тестват антипаразитен препарат срещу COVID-19

31-годишен мъж е обвинен в притежание на наркотици и е глобен с 1334 долара за това, че е излязъл с колата си без уважителна причина.

Отделните щати в Австралия, включително Куинсланд забраниха да се пътува между определени региони, ако това не е наложително, и разположиха полицейски контролно-пропускателни пунктове.

Австралия гони чуждестранни круизни кораби заради COVID-19

Вчера в Сидни са повдигнати обвинения на трима души за притежание на наркотици и оръжие, след като автомобилът им бил спрян от полиция за това, че в него имало повече от двама души. Освен повдигнатите обвинения мъжете са глобени с по 1000 долара за това, че са били навън по време на карантината без уважителна причина.

В сряда при проверка на мъж в предградие на Сидни заради неспазване на карантинните ограничения у него са открити наркотици за 50 000 долара.
БТА