Калифорния
Калифорния / ThinkStock/Getty Images
Проливни дъждове предизвикаха наводнения в части на американския щат Калифорния, предаде Асошиейтед прес. Най-засегнати са окръзите Санта Барбара и Вентура, където хиляди жители бяха евакуирани заради риск от свличане на кални маси в районите, в които миналия месец бушува най-големият пожар в щата.

5 декември: Голям пожар бушува в Южна Калифорния (ВИДЕО)

https://twitter.com/SkonieSkoop/status/950776260946472960
Метеоролозите прогнозират, че студеният фронт, идващ от Аляска и придружен от силни ветрове, може да донесе още обилни валежи. В Лос Анджелис дъждът може да е колкото е валяло през последните 10 месеца. Там бе наредено да се евакуират обитателите на около 700 жилища.

6 декември: Огнен ад в Калифорния: Над 180 000 евакуирани заради стихийни пожари (ВИДЕО)

За окръзите Мендосино и Сонома северно от Сан Франциско са издадени предупреждения за риск от рязко покачване на нивото на водата във водоемите, от наводнения и свлачища. Този район също бе засегнат през октомври миналата година от пожари, отнели живота на 44 души и унищожили 8900 жилища и други постройки.

Във високите планински райони на щата е издадено предупреждение за зимни условия за пътуване и шофьорите трябва да се подготвят за бурни пориви на вятъра, ниска видимост и заснежени пътища.