/ iStock
Алекс Бати изчезна в Испания през 2017 г. по време на почивка с майка си и дядо си
Откриха британско момче в Южна Франция, изчезнало преди шест години по време на почивка в Испания със своята майка през 2017 година, предаде Би Би Си.

Алекс Бати не е бил виждан, откакто е бил на 11-годишна възраст. Той е бил на почивка с майка си и дядо си, която не е имала права върху неговото попечителство, заяви полицията още през февруари 2019 г.

Щастлива развръзка: Откриха младата майка, изчезнала в Бургас

Бати, вече 17-годишен, ще се върне на родна земя в следващите няколко дни, след като шофьор го е намерил да върви край път в южната част на Франция, близо до Тулуза.

Британската полиция вече заяви, че все още нямат детайли къде Бати е прекарал последните шест години. Французинът, който го е спасил, посочи, че младежър е прекарал последните си две години в "духовна общност". Бати му споделил, че е бил "отвлечен от майка си" през 2017 година, където е прекарал три години в Испания и две във Франция.

17-годишното момче е споделило, че е ходил в продължение на четири дни, след като напуснал общността. Подозира се, че "духовната общност", в която е попаднал, е вид секта или някакъв култ, но Бати е изразил желание да се върне в Англия при своята баба, тъй като не иска да прекара живота си във въпросната общност.