Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / /Getty Images
Към края на третата си предизборна кампания кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп говори на предизборен митинг в оспорвания щат Северна Каролина за взривяващи се водородни автомобили, оплака се колко е сложно да се чисти боя от варовик и се възхити как ракетата на милиардера Илон Мъск се върна от космоса на земята непокътната, предаде Ройтерс.

Същевременно по време на събитието в оспорвания щат Северна Каролина Тръмп заяви, че неговата съперничка от Демократическата партия Камала Харис не работи толкова, колкото него, похвали китайския президент Си Цзинпин като „свиреп“ и назова бившия президент Барак Обама „гадняр“.

Ройтерс отбелязва, че с приближаването на президентските избори на 5 ноември американският президент става все по-необуздан. Докато повечето политици биха използвали последните дни преди вота, за да представят заключителните си аргументи пред гласоподавателите, Тръмп често действа повече като изпълнител на прощално турне, отколкото като човек, който се стреми да оглави най-мощната страна на света.
Агенцията отбелязва, че неговото разфокусирано поведение и мрачна реторика заплашват да отчуждят някои от гласоподавателите в оспорваната надпревара, чийто резултат зависи от няколко хиляди гласа в някои оспорвани щати.

Междувременно Харис все повече използва думите „нестабилен“ и „необуздан“ за Тръмп по време на своите предизборни събития, посочвайки, че неговото поведение е доказателство, че е уморен и стар човек, който не може да стане президент.

„В много отношения Тръмп е несериозен човек, но последиците от неговото президентство са брутално сериозни“, заяви Харис миналата седмица.
Самият Тръмп твърди, че винаги се връща към основната тема по време на речите си, докато неговите привърженици смятат, че неговият импровизиран стил го прави привлекателен.

„Това е брилянтен начин да представи важни истории и да обясни политиките, които да помогнат на обикновените американци да обърнат страницата от последните четири години на провали на Камала Харис“, заяви Стивън Чонг, представител на предизборния щаб на Тръмп.
Митингите на Тръмп винаги са включвали своя дял от отклонения от основната тема. Но докато часовникът тиктака, бившият президент изглежда доволен да изразходва ценни минути, разказвайки истории за дните си в Белия дом, размишлявайки за отдавна починали спортисти или просто говорейки, каквото му хрумне на момента.

Сътрудниците на Тръмп казват, че той сам определя темпото и говори толкова дълго, колкото иска и че не се опитват да го сдържат.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня


 
Виктор Турмаков/БТА