/ Gulliver/Getty Images
Най-малко 17 души са загинали, повечето от тях от задушаване, в нощен клуб в столицата на Венецуела Каракас, след като младеж взривил граната със сълзотворен газ в помещението рано тази сутрин, съобщиха Ройтерс и АФП, цитирайки вътрешния министър на Венецуела Нестор Реверол. Неофициални източници обаче твърдят, че броят на жертвите е над 20 души.
 
Десетки жертви след пожар в румънски нощен клуб (ВИДЕО)

В клуба "Лос Которос", намиращ се в заможния квартал Ел Параисо, имало над 500 младежи, които празнували дипломирането си от училище. В един момент възникнал побой между няколко души и тогава един от тях взривил гранатата, съобщи Реверол по телевизията.
 
Настъпила паника и се стигнало до масова блъсканица. Част от жертвите са починали от задушаване, а останалите били стъпкани до смърт.
 
Осем от загиналите са на възраст под 18 години, а почти всички са под 20 години, уточни министърът. Има и петима ранени. По случая се води разследване.

Арестувани са 7 души, включително и този, който хвърлил гранатата. "Задържани са седем човека, в това число и двама непълнолетни", потвърди министърът на вътрешните работи и правосъдието Нестор Риверол, цитиран от сайта на радиостанцията "Унион Радио". Задържани са и организаторите на празненството, защото не са предприели необходимите мерки за сигурност.
БТА