Почина съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман
Почина съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман / снимка: slayer.net
Почина съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман
63757
Почина съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман
  • Почина съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман

Съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман (Jeff Hanneman) почина на 49 години. За смъртта му съобщи официалният сайт на бандата. Ханеман е бил в болница в Южна Калифорния, където се е лекувал от опасно заболяване, предизвикано от ухапване от паяк. Причината за смъртта на Ханеман е тежък чернодробен проблем.

"Първото, което ме накара да стана китарист, са банди като „Лед Цепелин", „Аеросмит", „Джеф Бек". Израснах с музиката им и просто имах такива идеи в главата си. Исках да стана китарист", казва великият Ханеман в едно от многобройните си интервюта.

А с тази идея в началото на 80-те години Джеф Ханеман и другият китарист Кери Кинг основат Slayer - траш метъл бандата, която ще промени света. Slayer Джеф заедно с Metallica, Megadeath и Anthrax са считани за големите четири на траша. За първи път те се събраха на една сцена през 2010 г. в България.

Мнозина обвиняват Джеф заради текстовете, пълни с жестокост, в които водещи теми са садизмът, нацизмът и жертвите на холокоста и много други. Самият Ханеман има сериозен интерес към нацизма, което проличава и в парчета като „Ангелът на смъртта".

Бандата изпраща отворено писмо до феновете, в което съобщава, че Ханеман има сериозен проблем след ухапване от паяк. Той е страдал от некротичен фасцит или умъртвяване на подкожната тъкан и дори има опасност от ампутация на ръката му. Чернодробният проблем, причинил смъртта на китариста, е усложнение от заболяването.