Хю Хефнър - човекът, превърнал пижамата в работно облекло, жените в средни страници от списание за окачване и сексуалното желание в глобална мултимедийна империя, почина на 91-годишна възраст, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на "Плейбой ентърпрайзис".

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПЛЕЙБОЯ ХЮ ХЕФНЪР ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Хефнър е починал от естествена смърт в дома си - имението "Плейбой", заобиколен до последно от своите близки, се посочва в съобщението на компанията.

“Зайчета“ и други знаменитости тъгуват по Хю Хефнър (СНИМКИ)

Миналата година милиардерът Дарън Метропулос купи имението „Плейбой“ за 200 милиона долара. Новият собственик остави Хю Хефнър да живее в имота до края на дните си.

Млад инвеститор купи имението на "Плейбой"

През годините Хю Хефнър се превърна в символ на начина на живот, който води.

Вижте какъв бе животът на Хю Хефнър – мъжът, променил нагласите към секса

На 91-годишна възраст почина основателят на списание "Плейбой" Хю Хефнър. Списание "Плейбой" е създадено през 1953 г. и е смятано за едно от най-популярните мъжки списания в света. То се издава в над 30 държави.
Guliver/Getty Images

Десетилетия наред, с лула в ръка и със знаковата си копринена пижама, той е центърът на нескончаеми партита със знаменитости и модели на Playboy. Според собствените му думи през леглото му са минали над хиляда жени, сред които много от позиралите за списанието. 

Запитан през 1992 г. от "Ню Йорк таймс" с какво се гордее най-много, Хефнър отвръща: "С това, че промених нагласите към секса".

Списание Playboy е създадено през 1953 г. и е смятано за едно от най-популярните мъжки списания в света. То се издава в над 30 държави.

2016: Защо Playboy се отказа от голите момичета (ВИДЕО)

Въпреки че е обект на остри критики, за по-освободените списанието е същинско изкушение. През годините за него са позирали известни жени като Дрю Баримор, Фара Фосет, Кейт Мос, Памела Андерсън, Мадона, Шарън Стоун, Наоми Кембъл, Линдзи Лоън
Списанието обяви миналата година, че спира да публикува голи снимки на жени, защото те вече не са особено интересни при наличието на толкова безплатна порнография в интернет.
Playboy върна голите снимки

Тази година изданието премисли и върна голите фотографии, а съобщението направиха Хю Хефнър и синът му Купър, като нарекоха предишното решение за отказа от фотосите "грешка".
БТА