Фотографиите на напълно голи модели ще се завърнат отново върху корицата на известното списание за възрастни Playboy (Плейбой), след едногодишната им забрана, предадоха световните информационни агенции.

Съобщението направиха основателят на изданието Хю Хефнър и синът му Купър, като нарекоха предишното решение за отказа от фотосите "грешка".

За първи път: Playboy без чисто голи жени (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Голотата никога не е била проблем, защото голотата не е проблем. Връщаме се към своя индивидуален стил и отново заявяваме кои сме", написа Купър Хефнър.

Playboy отпразнува новината в Twitter и Facebook с хаштаг "Голотата е нормална" (#NakedIsNormal).  
 

#NakedIsNormal

A post shared by Playboy (@playboy) on


Списанието обяви миналата година, че спира да публикува голи снимки на жени, защото те вече не са особено интересни при наличието на толкова безплатна порнография в интернет. Решението беше взето под ръководството на предишния президент на компанията Скот Фландърс, който напусна след няколко месеца.

Защо Playboy се отказа от голите момичета (ВИДЕО)

Професорът по журналистика в университета в Мисисипи Самир Хусни предположи, че забраната за пълна голота вероятно е отблъснала повече читатели, отколкото е привлякла.

"Комбинацията от Playboy и идеята за облечени модели е вид оксиморон. Те винаги ще носят стереотипа за голо списание", каза той.

Guliver/Getty Images

Сега, когато съблечените, както майка ги е родила, модели пак ще бъдат част от списанието, Playboy трябва да измисли как да привлече по-младата публика. Факт е, че това поколение израсна в разцвета на цифровите технологии, където голотата е обичайна.

Вижте първата не много разголена плеймейтка на Playboy (ВИДЕО/СНИМКИ)

Предизвикателството може да падне върху плещите на 25-годишния Купър Хефнър. Той зае ръководното място на 90-годишния си баща миналото лято.

Playboy върна голите снимки, като публикува изображения на Мис Март - Елизабет Илам, и Мис Април - Нина Даниел. Освен това в броя се появи интервю с актрисата Скарлет Йохансон и материали с актьора Адам Скот и водещия на Си Ен Ен Ван Джоунс, за онези, които казват, че си купуват списанието, заради неговите статии.
БГНЕС