Певицата Доли Партън обяви, че заедно със своите компании ще си партнира с Walmart, за да предостави дарения в помощ на засегнатите от опустошителния ураган „Хелън“.

Партън направи съобщението в магазин на Walmart в Нюпорт, Тенеси, съобщи Hollywood Reporter.

Доброволци с мулета и хеликоптери помагат на пострадалите от урагана „Хелън“

„Сигурна съм, че много от вас се чудят къде съм била“, каза Партън по време на събитието. „Всички казват: „Къде е Доли? Е, аз бях като всички останали, опитвах се да усвоя всичко, което се случва, опитвах се да разбера всички най-добри начини да направя това.“

Партън, която е родена в Севиервил, Тенеси, каза още:

„Оглеждам се и си мисля, че това са моите планини, това са моите долини. Това са моите реки... Това са моите хора и това е моят дом“.

„Спомняте ли си, когато имахме пожари, всички се включиха, опитаха се да направят всичко, което можеха. И затова наистина мисля, че това е моментът аз да се активизирам отново, за да може всички ние да се активизираме и да направим каквото можем. Днес исках да обявя, че лично от себе си, само от собствената си банкова сметка, дарявам днес един милион долара, но има още много да се направи и се опитваме да намерим други начини да съберем повече средства“, добави певицата.

Партън заяви, че чрез нейните бизнес предприятия - Dollywood Parks & Resorts, Dolly Parton's Stampede and Pirates Voyage Dinner & Show и Dollywood Foundation - ще бъде направено дарение от още 1 милион долара, което ще бъде прехвърлено на фондацията с нестопанска цел Mountain Ways.

Броят на жертвите на урагана „Хелън“ е най-малко 215 души

„Но също така с моите компании в Доливуд и всички хора, с които съм свързана... добавихме още един милион долара към този 1 милион долара, така че започваме с добра малка сума и както казах, опитваме се да намерим нови начини да печелим пари, защото, както знаете, ще са необходими много пари. И това ще отнеме много време. Все още има толкова много неща за вършене. Обичам ви“, каза Партън.

Дарението е поредното филантропско усилие на легендарната кънтри певица. През 2020 г. Партън дари 1 млн. долара за изследвания на ваксини в университета Вандербилт, което спомогна за финансирането на ваксината COVID-19 на Moderna.

През 2021 г. тя направи дарение за подпомагане на засегнатите от наводненията в Среден Тенеси, а през 2016 г. стартира фонда „Моите хора“, който подпомогна семействата, засегнати от горските пожари в Тенеси в Гатлинбърг и Пиджън Фордж. През 1995 г. Партън стартира и програмата „Библиотека на въображението“ - програма за подаряване на книги, която изпраща по пощата книги на деца от раждането до 5-годишна възраст, независимо от доходите на семейството им.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС