Петимата моряци от потъналия в Ирландско море кораб все още не са намерени
Петимата моряци от потъналия в Ирландско море кораб все още не са намерени / снимка: Reuters

Петимата руски моряци, които изчезнаха край Уелс, все още не са намерени въпреки издирването им, продължило цял ден, съобщиха спасители, цитирани от АФП.

Спасителите, с помощта на хеликоптер на Кралските ВВС, претърсиха 170 км по северното крайбрежие на Уелс, но откриха само останки от разбития кораб, спасителна жилетка и буй, съобщи граничната охрана.

Британските спасители прекратиха операцията по издирването на руските моряци от кораба, който потъна в Ирландско море през нощта на събота срещу неделя, предаде ИТАР-ТАСС. Няма шансове да бъдат намерени живи членове на екипажа, заяви сътрудничка на пресслужбата на британската брегова охрана. От осем руски моряци бяха спасени двама, а един загина, припомня БТА.

Товарният кораб „Суонланд” с дължина 81 м, който превозваше 3000 т варовик и се озова в Ирландско море по време на буря, на 16 км западно от полуостров Лин, подаде вчера сигнал за помощ в 2 часа местно време, уточнява АФП. Според един от спасените, корабът е бил ударен от огромна вълна, която разрушила кърмата.