/ ThinkStock/Getty Images
Пет момичета загинаха при пожар в полска escape стая
100182
Пет момичета загинаха при пожар в полска escape стая
  • Пет момичета загинаха при пожар в полска escape стая
Пет момичета загинаха, а един мъж е тежко пострадал при пожар в Полша. Огънят е пламнал в „стая за бягство”, популярна още като "escape room". В тях играчите се опитват да излязат, като разгадаят код.
 
Трагедията се разиграла в късния следобед в петък в град Кошалин в северната част на Полша. Причината за пожара все още не е ясна.
 
На мястото на инцидента са изпратени пет противопожарни екипа.
 
Вътрешният министър на Полша Йоахим Бруджински съобщи, че жертвите са 15-годишни момичета, които са празнували рожден ден. Един мъж на 25 години също е пострадал при пожара. Той е с тежки изгаряния и е настанен в болница.
 
Пожар в игрална зала в Полша взе пет жертви

След като пожарникарите изгасили огъня, открили вътре пет тела на млади хора, заяви Моника Косич от полицията в Кошалин. Тя допълни, че състоянието на мъжа, пострадал при инцидента към момента не позволява той да бъде разпитан.

Мъжът е с изгаряния на лицето от първа и втора степен, съобщи в интервю за полската телевизия TVN24 Паулина Таргашевска, говорител на болницата, където е настанен пострадалия. Попитана дали мъжът е служител в игралната стая, тя отговаря, че не разполага с такава информация.
 
Причината за пожара към момента остава неизвестна, води се разследване. Вътрешният министър Бруджински нареди проверка на противопожарните системи и инсталации във всяка една игрална стая за бягство в страната.

В Полша има повече от 1000 стаи от типа "escape room". Напоследък те са особено популярни в страната. Играта представлява интерактивно занимание за хора, играещи в отбор. Целта е те да успеят да излязат от затвореното помещение с помощта на логика и комбинативност.
 
Неделният ден ще бъде ден на траур за град Кошалин, съобщи местната власт. 
БГНЕС