В Канада 5 милиона пчели изпаднаха от камион и предизвикаха хаос, съобщиха местни медии. На 30 август рано сутринта, близо до град Бърлингтън, кошери с пчели изпаднали от камион, движещ се по магистралата Гуелф. Предполагаемата причина за инцидента са лошо закрепени ленти фиксатори.

В резултат на инцидента било установено, че огромен рояк от 5 млн. пчели свободно летят из района. Полицията помоли жителите на близките къщи и пътниците от преминаващите автомобили да затворят прозорците си от съображения за безопасност, а също така препоръча на придвижващите се пеша да избягват района. На мястото е пристигнала полиция, както и професионални пчелари.

Последните помогнали за примамването на пчелите в кошерите и ги върнали обратно в камиона. Някои от полицаите били ужилени, но никой от хората, които ликвидираха последствията от инцидента, не бил отишъл в болница.

Отстрани на пътя пчеларите оставили няколко кошера с надеждата, че пчелите, които са отлетели надалеч, ще успеят да се върнат. След няколко дни кошерите ще бъдат взети оттам и транспортирани до местоназначението им.

По-рано беше съобщено, че в Шотландия рояк пчели превзел бар в центъра на град, след което собствениците трябваше временно да го затворят. Готвачи, бармани и сервитьори били принудени да се евакуират през задния вход. 
БГНЕС