/ БГНЕС
Азербайджан унищожи Су-25 на арменските въоръжени сили
Прессекретарят на арменското министерство на отбраната Шушан Степанян заяви, че Азербайджан е нарушил прекратяването на огъня в неделя вечерта, съобщава РИА Новости.

Ескалация на конфликта между Армения и Азербайджан (ВИДЕО)

„Врагът е изстрелял артилерийски огън в северна посока от 0:04 до 2:45 часа, както и ракетен огън в южна посока от 2:20 до 2:45 часа“, написа Степанян в своя Телеграм канал.

Майк Помпейо: Надяваме се арменците да се защитят от Азербайджан

От своя страна, Министерството на отбраната на Азербайджан заяви, че арменските въоръжени сили грубо са нарушили новото прекратяване на огъня, като са открили артилерийски огън по азербайджански позиции на контактната линия в Карабах.

Хуманитарно примирие влезе в сила от полунощ в конфликта за Нагорни Карабах. Часове по-късно обаче Армения и Азербайджан си отправиха взаимни обвинения за нарушаването му.

Нови сражения в Нагорни Карабах преди срещата в Женева за конфликта


Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи, че подразделенията за противовъздушна отбрана на страната са унищожили бойния самолет Су-25 на арменските въоръжени сили.

"На 18 октомври, в 12:30 часа, частите за противовъздушна отбрана на Азербайджан свалиха Су-25 на арменските въоръжени сили, който се опитваше да нанесе въздушни удари по позициите на азербайджанската армия в посока Джебраил", се казва в изявление на министерството на отбраната.
БГНЕС