Основните кандидати за президент на Украйна си размениха обиди
Основните кандидати за президент на Украйна си размениха обиди / БГНЕС

Двамата основни претенденти за президентския пост в Украйна - Юлия Тимошенко и Виктор Янукович, си размениха лични обиди по време на телевизионните си изяви в края на предизборната кампания снощи, съобщи Ройтерс.

Премиерът Тимошенко се присмя на необразоваността на своя опонент, като заяви по време на телевизионно шоу: "Наистина не мога да разбера как европейска страна с такова интелектуално ниво би избрала човек, който не прави разлика между Австрия и Австралия".

От своя страна бившият премиер Янукович защити отказа си да се изправи срещу Тимошенко в телевизионен дебат, като я обвини в лъжа. "Водя дебати с Тимошенко от пет години. За тези пет години тя нито веднъж не каза истината нито на мен, нито на страната като цяло", заяви той.

Днес в Украйна е ден за размисъл преди изборите утре. Общо 18 кандидати се борят за президентското кресло, включително настоящият президент Виктор Юшченко, за когото обаче се смята, че има малки шансове за успех. Според проучвания и мнения на анализатори няма да има директен победител след първия кръг на изборите. Очаква се 49-годишната Тимошенко и 59-годишният Янукович, които са опоненти от времето на "Оранжевата революция" през 2004 г., да се изправят един срещу друг на втория тур на 7 февруари.