Осама иска иракчаните да не подкрепят кабинет на националното единство
Осама иска иракчаните да не подкрепят кабинет на националното единство / netinfo

В ново послание, разпространено в интернет, лидерът на Ал Кайда Осама бин Ладен предупреждава мюсюлманите да не подкрепят иракското правителство, поддържано от САЩ. "САЩ искат да създадат правителство на националното единство в Ирак, за да контролират доставките на петрол, да строят военни бази и да господстват в района", казва Осама в посланието си.

Най-новото послание на Осама бин Ладен потвърждава значението на американската мисия там, заяви Белият дом. "Това е напомняне, че целта на Ал Кайда в Ирак е да блокира демокрацията и свободата на всички иракчани. Това ни напомня също, че мисията за унищожаването на Ал Кайда в Ирак е от изключително значение и трябва да успее", заяви говорителят на Белия дом Тони Фрато, цитиран от агенция Франс прес.

"Все повече иракчани избират свободата и се противопоставят на смъртоносната идеология на омразата на Ал Кайда в Ирак, и ние сме на тяхна страна", каза Фрато.

Голяма част от американците се обявяват за приключване на военния ангажимент в Ирак и този въпрос се очертава като една от основните теми в кампанията за президентските избори през 2008 г., посочва АФП.