/ iStock/Getty Images
Повече от 100 пожарникари се бореха с пламъците и гъстия дим от пожар на седеметажна сграда в центъра на Сидни и противопожарната служба предупреди, че пожарът се разпространява.

"Сградата започва да се руши, а адът започва да се разпространява към няколко съседни сгради, включително жилищни апартаменти", се казва в изявление на Пожарната и спасителната служба на Нов Южен Уелс.

Цялата стена на последния етаж се наклони и се срути на парчета на улицата долу, показа видеозапис на пожарната служба, докато сградата светеше в оранжево от пламъците.
 

С маркучи се изливаше вода по сградата, чиито всички прозорци бяха осветени от пламъците.

Снимки, публикувани в социалните медии, показваха пламъци, високи почти колкото самата сграда, които се издигаха в небето.
Службите за спешна помощ съобщиха, че са изпратили повече от 100 пожарникари с 20 пожарни коли, които "работят за ограничаване и потушаване на пожара" на улица "Рандъл" в близост до централната гара на града.
 

"Обществеността се призовава да избягва района, докато продължават операциите по гасене на пожара", заявиха от противопожарната служба, докато звукът от сирените на аварийните автомобили отекваше по улиците на града.