Обезщетяват малолетен българин, жертва на педофилия в Италия
Обезщетяват малолетен българин, жертва на педофилия в Италия / netinfo
Съдът във Форли осъди на осем години затвор за педофилия 82-годишния отец Джузепе Джакомони – енориашки свещеник и ръководител на асоциацията "Аркобалено" във Виламарина ди Чезенатико, съобщи италианският информационен сайт Сесто Потере, цитиран от БТА.

Присъдата бе произнесена във вторник следобед от съдията Рита Киеричи. Прокурорът Фабио Ди Вицио бе поискал шест години и осем месеца лишаване от свобода. Процесът се състоя по съкратената процедура и наложеното наказание е с една трета по-малко от предвиденото в наказателния кодекс. Съдията постанови също обезщетение на тримата ищци, което е в размер на 80 хиляди евро за малолетен българин и 30 хиляди евро за двойка чужденци, се казва в информацията.

По същото дело се процедира по договореност между страните срещу другия подсъдим – собственика на ресторант Джузепе Фарнеди. Присъдата срещу него ще бъде произнесена на 9 октомври. Според обвинението свещеникът многократно организирал на ресторантьорския бизнесмен срещи с малолетни, използвайки ръководената от него хуманитарна асоциация, зад която всъщност се криел долнопробен кръг за експлоатация на детска проституция, се посочва в заключение.