Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, над Източна Украйна, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес. Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж.

Изтребител свалил полет MH17?


Вилберт Паулисен
от холандската национална полиция каза, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Малайзийският Боинг е свален от ракета "Бук" руско производство

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

Холандският прокурор Фред Вестербеке
БГНЕС

Малайзийският Боинг е бил пробит във въздуха от „множество обекти"

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС. Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.
БТА