/ БГНЕС
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху удвои подкрепата си за войната на Израел срещу "Хамас", като се зарече, че страната му ще доведе войната до "край", съобщи Си Ен Ен.

"Това не е нито "операция", нито "обиколка", а война докрай. За мен е важно да знаете това. Това не е на думи, а от сърце и ум. Ако не ги довършим, това ще се върне", заяви Нетаняху пред войниците от израелския батальон "Каракал" по време на посещението си.

На 12 ноември Нетаняху отказа да отговори дали ще поеме отговорност за това, че не е успял да предотврати нападението срещу Израел на 7 октомври, като заяви, че ще има време за такива "трудни" въпроси, когато войната приключи.

Израелският премиер призна, че това е "въпрос, който трябва да бъде зададен", но че засега страната трябва да се обедини около целта да победи Хамас, която на 7 октомври извърши ужасяващо нападение над Израел, което доведе до смъртта на над 1400 души.

"Ще отговорим на всички тези въпроси", каза министър-председателят и добави: "В момента мисля, че това, което трябва да направим, е да обединим страната за една цел, да постигнем победа“.
БГНЕС