Натовски войник е бил ранен при пристигането на Панета в Афганистан
Натовски войник е бил ранен при пристигането на Панета в Афганистан / Reuters

Войник на НАТО е бил ранен в Афганистан при инцидент, станал в момента на приземяването на самолета с американския министър на отбраната Лион Панета във военна база в страната, съобщиха командваните от НАТО международни сили ИСАФ, цитирани от Франс прес.

Никой от намиращите се на борда - нито министърът, нито друг човек, е бил застрашен при инцидента, заявиха в изявление от ИСАФ. Предполагаемият извършител на акцията, при която бил ранен един войник, е задържан, допълват военните, цитирани от БТА.

Според правителствен източник в Лондон автомобил е влетял на пистата за кацане в британската военна база "Кемп Бастиън", след което - в момента на приземяването на самолета с Панета - се възпламенил.

Британската телевизия "Скай нюз" съобщи, че става дума за предполагаем атентат с кола бомба, но правителственият източник каза, че засега не може да потвърди тази версия.

В момента, когато самолета на Панета се приземяваше, един автомобил пристигна на пистата и се подпали. Шофьорът беше силно обгорял, заявил за АФП източникът.

Шофьорът бил нает на работа в базата.

Според агенция Прес асосиейшън британски войник е бил ранен при по-ранен инцидент, който може би е свързан със същия автомобил.