Най-възрастният мъж в Австралия, който е на 111 години, разкрива една от тайните на дълголетието си - похапването на пилешки мозъци, предаде Асошиейтед прес.

Пенсионираният животновъд Декстър Крюгер на 17 май отбеляза 124 дни, откакто е навършил 111 години - с ден повече от ветерана от Първата световна война Джак Локет към момента на кончината му през 2002 г.

Броени дни преди да подобри постижението на Локет, Крюгер, който обитава дом за възрастни хора в град Рома, щата Куинсланд, сподели в интервю за Ей Би Си, че седмичното похапване на пилешкия деликатес е допринесло за дълголетието му.

Според 74-годишния син на столетника, Грег, тайната на дълголетието на баща му е простичкият провинциален начин на живот, който е водил. По думите на управителката на дома за възрастни хора Мелани Калвърт Декстър е един от най-будните му обитатели. "Паметта му е удивителна за човек на 111 години", казва тя.

Джон Тейлър, създател на Австралийската книга на рекордите, е потвърдил, че Декстър Крюгер е най-дълголетният мъж в Австралия.

Най-дълголетната австралийка е Кристина Кук, която умира през 2002 г. на 114 години и 148 дни.
БТА