/ iStock/Getty Images
Жителката на американския град Ню Броктън, щата Алабама, навърши 108 години и сподели тайната на дълголетието си, съобщи изданието The Southeast Sun.

Кери Ли Рейнолдс е потомка на първото чернокожо семейство, заселило се в града след края на Гражданската война в САЩ и освобождаването на робите. Освен нея, семейството й имало още девет деца. COVID-19 е втората сериозна пандемия, която я сполетяла. На 6-годишна възраст Рейнолдс е преживяла испанския грип, който през 1918-1919 години бе погребал десетки милиони хора.

Роднините на жената, които живеят в различни градове на САЩ, й се обадиха по видеовръзка, за да я поздравят с годишнината, а кметът на Ню Броктън организира пред дома на столетницата неголям парад и й връчи символичния ключ на града. Когато Рейнолдс бе попитана как е доживяла до такава възраст, тя посъветва хората да вярват в Бога, много да работят, да бъдат по-добри и да не се бъркат в чужди дела.

По-рано най-възрастната от живите американски празнува 116-си рожден ден в обкръжението на няколко поколения от своето семейство и също разкри тайната на своето дълголетие. Тя има 12 деца, 68 внуци, 125 правнуци и 120 праправнуци. Тя може сама да се придвижва. 
БГНЕС