/ Община Плевен
На въпроса каква е тайната на дълголетието й тя отговоря - „По-малко претенции”
Плевенчанката Богданка Иванова навърши 100 години, заобиколена от роднини и приятели. Неин гост беше и кметът на Община Плевен Георг Спартански, съобщиха от Общината.

Община Плевен

Столетничката е родена и живее в Плевен, но е работила дълги години като начална учителка в Гиген, а по-късно в Згалево. Изучила е деца от много випуски, повечето от тях успешно са продължили образованието си и са станали висшисти.

Община Плевен

Богданка Иванова е майка на двама сина, има четири внуци и четири правнуци. Доскоро е излизала сама на разходка, живее скромно, но държи думата й да се чува, споделят близките й.

Община Плевен

На въпроса на Георг Спартански каква е тайната на дълголетието й тя отговори „По-малко претенции”. "Хубаво е да се живее много години, стига да  има уважение, сговор, да няма гюрултии", сподели още столетничката.
 
За юбилея си Богданка Иванова получи голяма торта, а свещичките духна най-малкият й правнук. Букет и сумата от 500 лева съгласно решение на Общинския съвет й връчи кметът Георг Спартански.

Освен днешната рожденичка в Община Плевен живеят още девет столетници, най-възрастният предстои да навърши 104 години в началото на м. февруари. Шестима от тях  са родени през 1920 г.