/ iStock/Getty Images
Трима мигранти са били извадени мъртви от морето край гръцкия остров Лесбос, след като лодката, в която пътували, се разбила в условията на лошо време, съобщи АНА-МПА.

Инцидентът е станал тази сутрин, когато група мигранти се опитали да преминат на гръцкия остров от отсрещния турски бряг въпреки бурните северни ветрове в района, които достигат до девета степен по скалата на Бофорт.

Лодката достигнала близо до бреговете на Лесбос около 3 ч. през нощта. Силният вятър обаче буквално я захвърлил върху скалите. Двама души, мъж и жена на видима възраст 25-30 години са били извадени мъртви от морето, а тялото на още един човек е открито и се извършват опити да бъде извадено от водата. Един ранен е откаран в болницата на град Митилини, а осем спасени са настанени в Центъра за прием и идентификация на мигранти в Кара Тепе.

Според свидетелски показания в лодката е имало общо 36 души. Бреговата охрана съобщи, че останалите 24 души, които са били на борда, са се скрили в околните планини. Не е изключено обаче някои от тях да са паднали в морето и да са се удавили.

Издирвателната операция на гръцката брегова охрана и на полицията продължава.
Петър Къдрев/БТА