Най-малко 23 са жертвите на втората студена вълна в Япония
Най-малко 23 са жертвите на втората студена вълна в Япония / БГНЕС

Втора снежна буря в Япония, която блокира хиляди хора по пътищата, е отнела живота по последни данни на най-малко 23 души предаде Ройтерс.

Япония беше връхлетяна от двете студени вълни само за една седмица. По време на зимната буря, започнала миналия петък, на някои места в страната натрупа един метър сняг и някои влакове бяха спрени, а въздушният и пътният трафик бяха силно нарушени.

Бурята наруши и производствения ритъм в някои автомобилни компании.

Новата студена вълна донесе в префектура Яманаши, в централната част на страната, 1,1-метрова снежна покривка, посочва БТА. В Токио снежната покривка достигна 27 сантиметра.

Наймалко 23 са жертвите на втората студена вълна в Япония
netinfo

Някои от жертвите на стихията са загинали в пътни произшествия, а други са били затрупани от снежни преспи, паднали от покрива на домовете им. Регистрирани са няколко смъртни случая на хора, заклещени от снега в колите си. Те очевидно са починали от натравяне с въглероден моноксид. В разгара на бурята хиляди домакинства останаха без ток, а стотици полети бяха отменени. Движението на влаковете беше нарушено, а магистрали бяха затворени. По някои пътища задръстванията заради снега продължиха няколко дни.

Чак днес компанията Тойота поднови работа в три предприятия в централната част на страната. Там производственият процес беше прекратен заради спиране на тока.

Наймалко 23 са жертвите на втората студена вълна в Япония
netinfo