/ iStock/Getty Images
Мъж е откаран в болница, след като е бил намушкан в четвъртък в близост до вътрешното министерство на Великобритания в Лондон. На местопроизшествието беше арестуван един мъж, съобщи полицията.

Пиян и дрогиран намушка с нож мъж в приюта на отец Иван

Вътрешното ведомство е отговорно за борбата с престъпността, а правителството наскоро започна кампания за възпиране на хората да носят хладно оръжие в опит да се бори срещу скока на извършени с ножове престъпления.

Полицията заяви, че нараняванията на жертвата не са животозастрашаващи.

Мъж намушка жена в центъра на Сидни

Британските полицаи не носят оръжие, но малко след инцидента пред вътрешното министерство бяха забелязани служители на реда с пистолети. Входът на министерството е отделен с ограничителна лента.

Вътрешният министър Прити Пател написа в Туитър:“Всички мои мисли са с жертвата и неговото семейство след ужасяващото и непровокирано нападение с нож.“.

Огласени миналия месец числа разкриват, че нападенията с нож в Англия и Уелс са нараснали до рекордните 43 516 в рамките на една година до март 2019 г. При сравняване на годишна база има 8% повишение. Ако пък сравнението бъде направено с март 2014 г., когато е имало отчетени 23 9945 атаки с хладно оръжие, увеличението е 80%.

Средно статистически на 100 000 души население в Лондон се падат по 169 престъпления с нож през 2018-2019 г., което е доста над тези случаи в останалата част на Англия.
БГНЕС