/ Gulliver/Getty Images
Американският предприемач Илон Мъск се срещна с папа Франциск в четвъртък, 30 юни.

"За мен беше голяма чест да се срещна с папа Франциск предишния ден", написа Мъск в Туитър.

Той не съобщи подробности за срещата с понтифика. Това е едно от първите съобщения след повече от седмица бездействие на страницата на бизнесмена в Tуитър. Според портала Axios преди 16 юни Мъск е публикувал средно по 145 туита или ретуита седмично - около 21 на ден. По-късно активността започва да намалява и между 23 и 30 юни на страницата на Мъск не се появява нито един пост
 
На 25 април ръководството на Tуитър обяви, че Мъск е предложил да купи компанията за 44 млрд. долара. Акционерите на компанията все още не са одобрили условията на сделката. Ако Мъск реши да прекрати споразумението, той ще трябва да плати на компанията глоба в размер на 1 млрд. долара. Окончателната дата за приключване на сделката е определена за 24 октомври.

На 13 май предприемачът обяви спирането на сделката за закупуване на Tуитър в очакване на "доказателства в подкрепа на оценките, че спам акаунтите и фалшивите акаунти представляват по-малко от 5% от потребителите" на социалната мрежа. Тази оценка е цитирана в доклад на компанията, публикуван на 2 май. Според Мъск в момента в социалната мрежа има повече от 20% фалшиви акаунти.
БГНЕС