Мушараф няма да подава оставка
Мушараф няма да подава оставка / снимка: БГНЕС

Говорител на пакистанския президент Первез Мушараф опроверга информациите в чуждестранни медии, че Мушараф е готов да подаде оставка, за да избегне отстраняване чрез импичмънт, съобщи Ройтерс.

Три вестника - американските "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк таймс" и британският "Файненшъл таймс", писаха, позовавайки се на дипломати и съветници на пакистанския лидер, че той е готов да напусне поста си, за което отдавна настоява правителствената коалиция. Според медиите Мушараф преговарял за условията, при които да се оттегли, настоявал да получи гаранции, че няма един ден да бъде подведен под съдебна отговорност.

Рашид Кореши, главен говорител на Мушараф, опроверга информацията в медиите. Той заяви, че не знае откъде пресата има тези сведения, които нарече "необосновани".

Мушараф, който доскоро бе и главнокомандващ на армията, дойде на власт с преврат през 1999 г. След парламентарните избори през февруари той се намира в политическа изолация.

Според пакистанските медии президентът все още има теоретична възможност да намери изход от кризата. Една от тях е да разпусне парламента и правителството, отбелязва Франс прес.